Subaru Komárno

Subaru Komárno Rally Team sa presúva na slovenské kopce

Komárňanský Subaru Rally Team sa až do tohto momentu venoval výlučne iba rally súťažiam. V rámci Enipro Oždianske serpentíny 2018 sa predstaví aj v rámci Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu.

Subaru Komárno

Napriek faktu, že samotný tím má už v názve zakotvenú značku Subaru, v Ožďanoch ho bude reprezentovať Škoda Octavia a za volantom Róbert Šútor, ktorý je už na slovenských kopcoch všetkým dobre známy.

Ako k tomuto spojeniu prišlo nám povedal sám Robo Šútor: „Dostal som ponuku zo Subaru Komárno Rally Teamu, či by som nechcel reprezentovať ich tím. A keďže bola zaujímavá, tak som dlho neváhal a prijal som ju. Musím priznať, že kvôli technickým problémom, ktoré mňa a moju Škoda Octavia prenasledovali ako v Rakúsku, tak aj v Košiciach, som tohto roku veľa nenajazdil a samozrejme moje bodové konto je úplne prázdne. Dúfam, že v rámci podujatia Enipro Oždianske serpentíny 2018 sa toto všetko zmení. Verím, že zmena je život a niekedy prináša šťastie a tak by som bol rád keby sa mi to s prestupom do Subaru Komárno Rally Teamu aj splnilo. Rád by som ešte raz oficiálne poďakoval za spomínanú ponuku, budem sa snažiť aby som si ju zaslúžil.“

Podujatie Enipro Oždianske serpentíny 2018 odštartuje v dňoch 9. – 10.6.2018 v Ožďanoch a na priľahlej trati. Tá má dĺžku 2850 metrov a súťažiaci jazdci sa počas jej zdolávania budú musieť popasovať prejazdom dvadsaťjeden zákrutami, ale aj prevýšením 103 metrov. V priebehu oboch súťažných dní je v pláne absolvovať vždy dopoludnia dvojicu tréningových jázd a následne popoludní dvojicu súťažných, ktoré rozhodnú aj o konečnom poradí pretekov.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár