KESKO Racing

KESKO Racing Team bravúrne zvládol debut v Rechbergu

Nové prostredie, nová trať, noví súperi. Toto všetko čakalo v rámci podujatia 48. Internationales Rechbergrennen „Hill Climb Grand Prix of Austria“ 2019 dvojicu jazdcov Kesko Racing Teamu. Svoj debut na tejto trati obaja zvládli bravúrne.

KESKO Racing

Fero Fusko so Seatom Leon TDi, ale aj David Derďák so Škodou Fabia sa predstavili nielen rakúskym, ale aj talianskym, nemeckým, slovinským, chorvátskym, poľským, českým, či slovenským divákom. Tých sa totiž aj vďaka faktu, že práve toto podujatie bolo zaradené do seriálu FIA European Hill Climb Championship a zároveň otváralo aj Majstrovstvá Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2019 zbehlo v Rechbergu neskutočné množstvo. Rovnako ako štartujúcich, ktorých bolo takmer dvestopäťdesiat.

„Musím povedať, že v Rechbergu je krásna nielen trať, ale aj okolitá príroda. Navyše organizácia šliape výborne, je vidno, že tu preteky organizujú už takmer päťdesiat rokov. Čo sa mňa týka, fakt sa mi trať neskutočne páčila. Od jazdy po jazdu sa mi išlo lepšie a lepšie. Výsledkom bolo víťazstvo v triede N do dvoch litrov, ale aj tretie miesto v skupine N. Samozrejme, hovorím o slovenskom šampionáte do ktorého sme boli prihlásení,“ zhodnotil Fero Fusko po pretekoch.

KESKO Racing

Rovnako dobrý pocit mal aj iba sedemnásť ročný David Derďák: „Trať, aj samotné preteky sa mi páčili. Na začiatku, v prvej tréningovej jazde ešte nefungovalo všetko na aute tak akoby malo, ale potom už bolo všetko v poriadku. Škoda len, že ten kopec je taký strašne strmý a ja na to nemám dostatok výkonu. Ale v poslednej jazde sa mi podarilo urobiť čas s ktorým som spokojný a rovnako som spokojný aj s druhým miestom v triede E1 do 1,4 litra.. Rád sa sem aj v budúcnosti vrátim.“

Kesko Racing Team po tejto kopcovej lahôdke teraz čaká presun do Popradu, kde sa zúčastní rally podujatia. O tom, kto a s akou technikou bude štartovať sa dozviete viac z ďalšej správy.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár