Miki Čambal

Miki Čambal spokojný s úvodnými pretekmi v Rechbergu

RS – Team spoločne s Mikim Čambalom a vozidlom Citroën Saxo úspešne odštartovali sezónu Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2019.

Miki Čambal

Stalo sa tak rovnako ako v posledných dvoch sezónach, na pretekoch v Rakúskom Rechbergu. Tunajšie preteky boli zaradené ako druhé kolo seriálu FIA European Hill Climb Championship, ale aj ako prvé kolo Majstrovstiev Slovenska pretekov automobilov do vrchu 2019. Miki sa predstavil divákom v rámci bojov do oboch spomínaných šampionátov.

„Rechberg nás každý rok vie niečím prekvapiť. Jeden rok sneží, nasledujúci sa ideme upiecť od neskutočného tepla. Tento rok hovorili predpovede o tom, že by malo pršať, čiže okrem suchých pneumatík sme mali pripravené aj mokré obutie. Nakoniec bolo síce pekné počasie, ale zároveň aj poriadne chladno. Hlavne že nepršalo. Na aute sme v priebehu zimnej prestávky urobili viac menej bežnú údržbu, nejaké výmeny ložísk a podobne. Žiadne veľké úpravy na zvýšenie výkonu sme nerobili,“ začal s rozprávaním Miki Čambal.

Už v tréningových jazdách Miki dokazoval, že zimná prestávka v jazdení ho nijako nespomalila, pričom dosahoval čas porovnateľný s minuloročným. V nedeľných pretekoch sa dokonca zlepšil svoj najlepší rechbergský čas o 2,4 sekundy. Výsledkom bolo tretie miesto v triede E2SH 1600 v Európe a druhé v E1-1600 v slovenskom šampionáte.

Miki Čambal

„Som veľmi rád, že sa mi podarilo vylepšiť môj doterajší najlepší čas, ale hlavne ma teší, že sa nám podarilo otvoriť slovenské kopcové majstrovstvá aj pre zahraničných jazdcov. Pribudlo nám veľa kvalitných súperov, čo všetkých určite posunie dopredu. Skončil som druhý v rámci slovenského šampionátu v triede, ale som spokojný, je to z môjho pohľadu výborné umiestnenie. No a tretie miesto v triede v Európe je čerešnička na torte. Ďakujem všetkým ktorí mi akokoľvek v mojom úsilí pomáhajú,“ doplnil Miki Čambal.

Nasledujúce preteky, kde sa Miki Čambal, vozidlo Citroën Saxo a slovenský RS – Team predstaví, sa budú konať už o dva týždne v poľskej Zaluži.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár