Subaru Komárno

Luky Lapdavský si vyskúšal ako chutí Rechberg

Subaru Rally Team Komárno spoločne s Lukášom Lapdavským sa premiérovo predstavili na podujatí 48. Internationales Rechbergrennen „Hill Climb Grand Prix of Austria“ 2019. Lukáš síce nakoniec druhú súťažnú jazdu neodjazdil, pocit z debutu však bol výborný.

Subaru Komárno

Podujatie, ktoré sa konalo za pekného, ale aj pomerne chladného počasia, malo podľa predpisov pre seriál FIA European Hill Climb Championship v pláne najskôr v sobotu trojicu tréningových jázd a následne v nedeľu dvojicu súťažných, ktorých súčet časov stanovil záverečné výsledky. Luky v Rechbergu však nakoniec absolvoval iba trojicu tréningových a jednu ostrú jazdu v nedeľu.

Subaru Komárno

„Museli sme spolu so Subaru Rally Teamom Komárno a mojim bratom zrušiť štart do druhej súťažnej jazdy z dôvodu neodkladných rodinných problémov o ktorých sme sa dozvedeli v priebehu prvej súťažnej jazdy. Napriek tomu, že som druhú jazdu neabsolvoval, náš cieľ sme splnili. Tým totiž bolo vyskúšanie funkčnosti Subaru Impreza WRX STi a hlavne novej prevodovej skrine pred nadchádzajúcou Rallye Tatry. Všetko fungovalo na sto percent a ja som spokojný. Čo sa týka samotného podujatia, veľmi sa mi páčilo. Organizácia bola na vysokej úrovni, prostredie nádherné, trať doslova úžasná, divákov neskutočné množstvo. Ďakujem partnerom tímu, že sme sa na tomto podujatí mohli predstaviť,“ vysvetlil Lukáš Lapdavský po pretekoch.

Subaru Komárno

Ako už Luky naznačil, následný štart Subaru Rally Teamu a jeho posádky bude už počas nadchádzajúceho víkendu v Poprade na Rallye Tatry.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár