LAMA Racing

LAMA RACING sa presúva do Poľska

Tento víkend Majstrovstvá Slovenska pretekov automobilov do vrchu pokračujú druhým podnikom sezóny v poľskej Zaluži. Vo farbách LAMA RACING tímu sa na štart pripravujú Mičko, Ančík a Húska.

LAMA RACING

Poľské preteky neďaleko Sanoku sa stali už klasikou v slovenskom kopcovom šampionáte. Krátkej trati, ktorej dĺžka je iba necelých 4700 metrov, dominuje dlhá úvodná rovinka nasledovaná sériou jedenástich zákrut. Nie nezaujímavým faktom je tiež to, že pretekárov na druhej strane Beskýd už neraz vytrápilo počasie a predpovede mokré podmienky nevylučujú ani teraz.

Práve v Zaluži začal vlani líder dubnického tímu LAMA RACING, Braňo Mičko, svoju spanilú jazdu kopcovou oblohou Skupiny N. Zvykne sa vravieť, že história sa opakuje. Bude tomu tak aj tentoraz? Mičko totiž vlani v Rechbergu tiež veľa nenajazdil a Zaluž bola tým pozitívnym úspešným vstupom do sezóny. „Ja verím, že áno,“ neskrýva optimizmus Braňo Mičko. „V Rechbergu nás zasa zradila technika a museli sme riešiť problémy s autom. Dúfam, že sa nám ich podarilo odstrániť a teraz už naskočíme na dobrú vlnu, ktorá minulý rok začala práve v Poľsku. Vlani boli pre mňa všetky trate veľkou neznámou. Dnes, keď zatvorím oči, tak si viem vybaviť trať a viem, čo ma na nej asi čaká. To už je iná východzia pozícia. Napriek tomu však nestrácam rešpekt a viem, že to bude ťažké. Súperi sú veľmi silní a skúsení. Teším sa na pekný súboj.“

LAMA RACING

Ak vlani Dubničan do Poľska cestoval sám, tak tentoraz už bude rastúci tím LAMA RACING reprezentovať hneď trojica pretekárov. V rovnakej zostave, aká sa predstavila v Rakúsku, sa teda vedľa Mička (Mitsubishi Labcer Evo IX, skupiny N) znova postavia Marek Húska (Škoda Felicia, trieda do 1400 ccm) a František Ančík (BMW M3 E36, trieda E1 +2000 ccm). Obaja si prešli krstom na Rechbergu úspešne a hoci je pre nich Zaluž novou traťou, tak v dobrý výsledok veria aj v Poľsku. „Chalani do sezóny vyštartovali lepšie ako ja a mám z nich radosť,“ pokračuje Mičko už z pozície šéfa tímu. „Pred pretekmi sa znova urobil kus práce a my dúfame, že sa to odrazí aj na našich výsledkoch, ktorými potešíme našich fanúšikov a partnerov.“

LAMA Racing

Do Poľska odchádza dubnický tím LAMA RACING vo štvrtok. V piatok sú na programe tradičné administratívne a technické preberania. Preteky sa jazdia na dva súťažné dni. V sobotu 11.mája dopoludnia sú dva merané tréningy. Popoludní o 14-tej hodine je slávnostný štart a hneď po ňom sa pokračuje dvoma súťažnými jazdami. V nedeľu 12.mája sa pokračuje druhým súťažným dňom. Rovnako ako v sobotu, dopoludnia sa jazdia tréningy a popoludní dve ostré jazdy. Slávnostný ceremoniál pre víťazov je naplánovaný 45 minút po druhej súťažnej jazde.

Zdroj: Ľuboš Kašický / Foto: Tibor Szabosi

Pridaj komentár