Kamiro Racing

Kamiro Racing s Trněným na štvrtom mieste absolútneho poradia v Trebišove

Slovenský Kamiro Racing Team absolvoval spoločne piate kolo slovenského rally šampionátu. Z Trebišova odchádzal spoločne s posádkou Karel Trněný – Václav Pritzl so ziskom štvrtého miesta absolútneho poradia.

Kamiro Racing

Karel Trněný sa s novým Fordom Fiesta R5, ktorú premiérovo predstavil začiatkom tohtoročnej rally sezóny zdá sa už veľmi dobre zžil. Dokazuje to aj výsledok z 3. DeutschMann Rally Trebišov 2019, kde spoločne s Václavom Pritzlom vybojovali štvrté miesto absolútneho poradia. Nebolo to však vôbec jednoduché, keďže okrem náročných tratí súťažné posádky poriadne potrápili aj extrémne vysoké teploty.

Musím povedať, že sa v tom aute začínam cítiť naozaj dobre. Medzi Rally Prešov a Trebišovom som absolvoval rally podujatie v Čechách, ale aj niekoľko kopcových pretekov, tie ale nie s Fiestou, ale kopcovým špeciálom Škoda. Sezóna hlavne kopcová sa pre mňa naozaj vydarila, keďže sa mi podarilo vyhrať seriál IHCC 2019 v kategórii 3. Teraz sa sústredíme na rally a uvidíme ako to dopadne,“ povedal Karel Trněný pred štartom 3. DeutschMann Rally Trebišov 2019.

V samotnej súťaži sa po štarte Karel s Vaškom usadili po prvom teste najskôr na ôsmom mieste. Po druhej rýchlostnej skúške to však už bol posun na šieste a v závere prvej sekcie, čiže po piatom meranom úseku nastal opäť posun smerom hore, na piate miesto absolútneho poradia.

Kamiro Racing

Na prvom teste som urobil chybu a ostal som zaseknutý v retardéri. Išiel som na prvom teste úplne zle, neveril som ani rozpisu, ani sebe, tak sme to iba nejako pretrpeli. Potom sme sa skonsolidovali a už to bolo lepšie. Jazdí sa však neskutočne rýchle a každá, aj tá najmenšia chybička sa samozrejme odrazí na dosiahnutom čase,“ opísal dianie v prvej trojici rýchlostných skúšok Karel Trněný.

V druhej sekcii, kde boli zaradené štyri rýchlostné skúšky, sa Karlovi s Vaškem darilo dochádzať do cieľa vždy na štvrtom mieste. To bolo aj dôvodom ďalšieho posunu smerom hore vo výsledkovej listine, na štvrté miesto absolútneho poradia, ktoré im patrilo aj v cieli súťaže.

Mám z toho dobrý pocit, aj keď stále sa ešte postupne zbavujem niektorých návykov z WRC-čka. Jednoducho s R5.kou treba jazdiť trochu inak. Auto dnes fungoval naozaj špičkovo, my s Vaškem sme na začiatku trochu nevedeli nájsť spoločnú reč, ale potom sme sa zladili a výsledok je vidieť,“ doplnil Karel Trněný v cieli.

Posádka Kamiro Racing Teamu sa znovu predstaví svojim fanúšikom na Rally Veľký Krtíš už o tri týždne.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár