SK DER Rally Team

SK DER Rally Team nasadzuje mladého Benčeka

Aktuálny ročník Profitunning Cupu, ako aj MSR v Slalome sa chýli k záveru, keď tento víkend sa bude bojovať o cenné body pod hradom Slanec.

SK DER Rally Team

Po suverénnom štarte Joža Béreša v Cesticiach, síce legendu z Debrade tentoraz na štarte neuvidíme, no SK DER Rally Team do finále sezóny posiela Prešovčana Dominika Benčeka, ktorý v oboch sériách siaha po najvyšších priečkach. „Žiaľ, počas sezóny sme vynechali niektoré preteky a vďaka tomu nám chýbajú body, ktoré by nás posúvali ešte vyššie,“ priznáva mladý Prešovčan. Napriek trom vynechaným pretekom v Majstrovstvách Slovenska v slalome mu však pred posledným podujatím v Slanci patrí priebežná piata priečka. „Za určitých okolností by sme mohli dosiahnuť aj na striebro, alebo bronz,“ dodáva Dominik. „Pazderák a Plichta sú však veľmi silní súperi. Určite však budem bojovať a uvidíme.

Ešte lepšie je na tom Benček so svojim Mitsubishi Lancer Evo IX v ProfiTuning Cupe. Dva preteky pred záverom sezóny bezpečne kontroluje priebežné tretie miesto a na druhé stráca „iba“ 19 bodov (v hre je ešte stále 50 bodov). „Urobili sme všetko preto, aby sme auto pripravili čo najlepšie a odstránili sme príčiny, ktoré nás trápili v Trebišove a Cesticiach,“ pokračuje pretekár SK DER Rally Teamu. „Teraz je to už iba na mne a ja sa budem snažiť podať čo najlepší výkon. S Patrikom Kecerom zvádzame vyrovnaný súboj počas celej sezóny, no on nevynechal ani jeden štart a vybudoval si náskok. V automobilovom športe sa však môže stať čokoľvek a preto treba bojovať do posledného metra.

SK DER Rally Team

Preteky v Slanci sa jazdia v sobotu 14.septembra 2019. Od siedmej hodiny ráno až do deviatej prebehne v Servisnom parkovisku administratívno-technické preberanie. Súbežne si posádky, ktoré budú mať administratívu za sebou, už môžu robiť obhliadku trate až do deviatej. Štart prvej súťažnej jazdy je naplánovaný na 9:30 hod. Pretekári absolvujú štyri súťažné jazdy a všetko by to mali stihnúť do 16:30 hod. O sedemnástej hodine je potom naplánované vyhlasovanie výsledkov a odovzdávanie cien.

Pre tých, ktorí sa rozhodnú prísť povzbudiť Dominika Benčeka a SK DER Rally Team je dôležitá informácie, že trať pretekov začína pri železničnej stanici v Slanci a popod železničný viadukt potom pokračuje do dva kilometre vzdialenej obce Slančík. Servisné parkovisko je situované v Slanci.

Zdroj: Ľuboš Kašický / Foto: Tibor Szabosi, autosportfoto.sk

Pridaj komentár