TATRY RACING

Igor Piatka s novou „ruskou motokárou“

Na druhý podnik sezóny MRC v Krásnohorskom Podhradí nastupuje popradský tím TATRY RACING v plnej zostave štyroch posádok.

TATRY RACING

V úvodných pretekoch sezóny v Levoči držali tímovú vlajku vysoko Tomáš Polovka s Danielom Turcsanyim, ktorí zvíťazili vo svojej triede A3. Teraz sa k Spišiakom pridali aj ďalšie tri posádky, ktoré jazdia vo farbách tímu TATRY RACING. „Majstrovská sezóna MSR začína až začiatkom apríla a tak súťaže série MRC sú výbornou príležitosťou zajazdiť si, otestovať vozidlá aj posádky. Časovo sa nám teraz všetko podarilo zladiť tak, že sa pod Krásnou Hôrkou stretneme celý tím a spoločne môžeme absolvovať prípravu aj prekonzultovať plány na ďalší priebeh sezóny,“ prezrádza šéf tímu Vlado Chovan.

V najsilnejšej triede A4 sa postavia na trať vo farbách popradského tímu hneď dve posádky. Tou prvou je Tomáš Minarovič a Zuzana Turňová, ktorí štartujú na vozidle Mitsubishi Lancer Evo IX. „Pre nás sú to prvé tohtoročné preteky, keďže v Levoči som štartovať nemohol. Trať trochu poznám, lebo som na tomto úseku už jazdil v sezóne 2017, kedy sa išla Rally Rožňava. Zhodou okolností práve na tomto úseku mi vypovedal motor a musel som odstúpiť. Teraz sa má ísť v opačnom smere, ale aspoň mám predstavu, čo nás čaká. Dúfajme, že bude aj dobré počasie,“ vraví Bánovčan Minarovič.

TATRY RACING

Druhým autom, ktoré tím TATRY RACING nasadzuje v triede A4 je Ford Fiesta Proto s posádkou Roman Popovič a Peter Baran. „Podobne ako Tomáš, aj ja som už na Úhornej štartoval v roku 2017 a tiež som súťaž pre poruchu nedokončil. Dúfam, že teraz to bude pre nás úspešnejšie,“ usmieva sa Roman Popovič. „My máme v aute novú prevodovku a tak ju ideme otestovať. V tomto roku to pre nás budú prvé kilometre a pretože najbližšie sa na štart postavíme asi až na Rally Tatry, tak to budú veľmi dôležité kilometre.“ Roman z osobných dôvodov vynechá úvod MSR na Valaške, no potom by rád odjazdil celú zvyšnú sezónu vo „veľkom majstráku“ a možno aj zopár ďalších pretekov.

V triede A3 sa budú snažiť získať ďalšie cenné body do hodnotenia Polovka a Turcsanyi. Ich Seat Ibiza dostal novú prevodovku a tak sa chlapci už nevedia dočkať, kedy ju vyskúšajú naostro. „Niečo sme našporili a vymenili sme prevodovku. Budeme sa učiť radiť bez spojky. Uvidíme, ako rýchlo si na to zvykneme. Na tejto trati som ešte nejazdil a poznám ju len z on-boardov. Od Levoče sme nesedeli v súťažnom kokpite a snáď sa nám podarí zasa dôjsť na nejakom peknom mieste a bodoch,“ uvažuje nahlas Tomáš Polovka.

TATRY RACING

S novou technikou nastupuje do sezóny Igor Piatka, ktorý svoje Mitsubishi nečakane vymenil za ruskú LADU 2105. „Naskytla sa dobrá príležitosť vymeniť autá a tak som neváhal. Lada má síce menší výkon (cca 180 koní), no je ľahšia, dobre ovládateľná a len si na ňu budem musieť trochu zvyknúť, lebo je to niečo úplne iné, že 360 koní, ktoré mal „Myšiak“,“ smeje sa Igor, ktorý bude s novým autom štartovať v triede Z6 spolu so spolujazdcom Braňom Novotným. „Už som mal možnosť trochu si auto vyskúšať na letisku. Je to čistá ruská mechanika. Človek sa v tom narobí. Vychádzal som z kokpitu spotený, ale vysmiaty. To auto má srdce! Nie je na veľké výsledky, ale človek si v ňom užije kus zábavy. Som rád, že som sa rozhodol takto.“ Piatka by rád absolvoval celý zvyšok sezóny MRC za volantom svojej LADY. Trať v Úhornej nepozná a aj preto nemá najvyššie ambície. „Budem si musieť zvyknúť na túto milú ruskú „motokáru“. Uvidíme, ako nám to pôjde v pretekoch.

Súťaž v Krásnohorskom Podhradí je druhým podnikom sezóny MRC 2020 (Motorsport Rally Cup). Posádky sa na trať vydajú v sobotu 29.februára 2020 o 8.25 hodine. Štartuje sa nad Krásnohorským Podhradím v smere na Úhornú. Trať meria 6,5 kilometra a posádky ju absolvujú trikrát. Spolu je tak ostrých 19,5 km. Celková dĺžka súťaže aj s prejazdami je 44 kilometrov. Výsledky by sme mali poznať niekedy okolo 15.30 hod.

Zdroj: Ľuboš Kašický / Foto: Tibor Szabosi

Pridaj komentár