Sting Motorsport

Sting Motorsport úspešne na Rajde Rzeszowski, menej na ValMeze

Dve súťažné posádky, dve súťažné vozidlá s rovnakým polepom, no dve samostatné rally súťaže vzdialené od seba niekoľko stoviek kilometrov. Aj toto je slovenský Sting Motorsport.

Sting Motorsport

V prípade rally tímov nie je ničím neobvyklým, ak jeho súťažné posádky bojujú v jednom okamihu na viacerých rally podujatiach. A presne toto sa stalo počas uplynulého víkendu aj v slovenskom Sting Motorsport Teame. Tím sa jednoducho rozdelil na polovicu a zatiaľ čo jedna z nich smerovala na susednú Moravu, druhá sa zase presunula do Poľska.

Práve podujatie pod názvom MARMA 29. Rajd Rzeszowski 2020 bolo zaradené do tohtoročného kalendáru Majstrovstiev Slovenska v rally ako jeho druhé kolo. Tu sa vo farbách Sting Motorsport predstavila dvojica Marián Kekeňák a Zdenko Bystrán. Po tom, čo si táto ostrieľaná rally posádka vyskúšala vozidlo Ford Fiesta Proto na Letnej Levoči, vyzbrojená novými skúsenosťami sa postavila aj na štart spomínanej súťaže v Poľsku. Tá však bola pre nich rovnako novou, keďže tu ešte nikdy v minulosti neštartovali. Napriek tomu „domov“ doviezli hneď dvojitú porciu bodov za druhé miesto v triede 11.

Sting Motorsport

Bolo to pre nás fakt úplne niečo nové, trate mali profil, ktorý je úplne iný ako u nás, navyše boli nesmierne rýchle a náročné. S Protom som absolvoval iba pár kilometrov na Slovakia Ringu a potom v Levoči, no dalo sa na tom stavať. Našim cieľom bolo absolvovať čo možno najviac kilometrov, čo sa nám aj podarilo. Ale bolo to ťažké a pred koncom súťaže nám už prestali fungovať brzdy a posledné dva testy aj motor už nešiel tak akoby mal. Doviezli sme auto bez poškodenia až do cieľa, tak sme spokojní. Veľká vďaka patrí Sting Motorsport za to, že sme mohli túto súťaž absolvovať,“ povedal v cieli súťaže Marián Kekeňák.

Druhá súťažná posádka v zložení Roman Popovič a Peter Baran spoločne s vozidlom Škoda Fabia R5 EVO2 sa predstavila divákom na podujatí za riekou Morava, vo Valašskom Meziříčí. Tej sa však nedarilo úplne tak dobre, keďže už po prvej rýchlostnej skúške musela vďaka zdravotným problémom zo súťaže odstúpiť.

Sting Motorsport

Nie je jednoduché štartovať naraz na dvoch samostatných súťažiach, treba poriadne premyslieť logistiku, ale všetko sme zvládli v podstate bez problémov. Som rád, že Keko so Zdenkom dojazdili až do cieľa a doviezli domov body za umiestnenie v triede. V prípade Romana s Petrom to bolo iné, ale zdraviu sa niekedy rozkázať nedá. Dúfam, že spokojní budú aj partneri nášho tímu, ktorým samozrejme aj touto cestou ďakujem,“ doplnil záverom Róbert Čech, manažér Sting Motorsport Teamu.

Kde sa predstavia súťažné posádky Sting Motorsport Teamu nabudúce, ešte nie je úplne jasné, no na nich domácej Rallye Tatry v Poprade, ktorá odštartuje v polovici mesiaca september, ich určite uvidíme.

Sting Motorsport

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár