LAMA RACING

LAMA RACING – Slovenské striebro z Perzského zálivu

Vysoko vztýčil slovenskú vlajku v Bahrajne Dubničan Braňo Mičko, ktorý na sprievodných pretekoch seriálu formuly jeden, vyjazdil dve druhé miesta v prestížnej sérii Porsche Sprint Challenge Middle East.

LAMA RACING

To, že nám na Slovensku rastie nová úspešná generácia talentovaných automobilových pretekárov, potvrdil počas uplynulého víkendu na pretekoch v Bahrajne aj pilot tímu LAMA RACING. V silnej konkurencii najlepších pretekárov prestížnej série Porsche Sprint Challenge Middle East dokázal Mičko držať krok so špičkou a len o niečo málo mu uniklo víťazstvo v kategórii vozidiel GT4.

Zážitok z tohto víkendu predbehol všetky moje očakávania. Tá krajina žije motoristickým športom a bolo to cítiť na každom kroku. Dokonalá dôsledná príprava. Dôraz na každý detail. Preukázaný rešpekt a úcta k všetkým, ktorí prišli do ich krajiny pretekať… To ma naozaj dostalo,“ neskrýval nadšenie spokojný Dubničan, ktorému sa splnil sen zažiť preteky F1 takto zblízka. „Stali sme sa súčasťou kolotoča formuly jeden a mali sme prístup takmer všade. Pre všetkých, ktorí týmto športom dýchame, je prvý kontakt veľmi silným zážitok.

LAMA RACING

Súčasťou víkendu F1 bolo v Bahrajne okrem série Porsche už iba Formula 2. „Práve na tento záverečný podnik šampionátu pripadlo rozhodnutie o majstrovskom titule a som nesmierne rád, že som na vlastné oči videl zisk titulu mladého Micka Schumachera, ktorý od nasledujúcej sezóny bude štartovať už vo formule jeden,“ vraví Braňo Mičko.

Séria Porsche Sprint Challenge Middle East otvárala súťažný víkend a prakticky čistila pieskom znečistenú trať. Jazdilo sa v dvoch kategóriách, pričom Braňo štartoval v kategórii GT4 s vozidlom Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport. „Príjemným zistením bolo, že pre mňa pripravili úplne nové auto, ktoré malo na tachometri odjazdených nulu kilometrov. O trati sme vedeli, že bola po prvom víkende F1 skrátená a budeme jazdiť v rýchlejšej verzii vonkajšieho okruhu. Očakávali sme rýchle preteky, náročné na opotrebovávanie pneumatík,“ približuje podmienky pilot tímu LAMA RACING.

LAMA RACING

Oproti predošlým víkendom som tentoraz nastupoval do pretekov absolútne pokojný a sústredený. Nepociťoval som žiadny tlak a auto som si doslova obliekol,“ pokračuje Braňo. „Myslím si, že to sa výrazne podpísalo aj na mojich časoch, ktoré sa mi darilo držať konštantne na približne rovnakej úrovni. Nebyť nováčikovskej chyby na štarte prvých pretekov, tak si myslím, že by som mal šancu preteky vyhrať.“ Mičko totiž doteraz štartoval iba v pretekoch s letmým štartom a na okruhu Sakhir zažil prvýkrát pevný štart. „Po tom, ako sme sa na konci zahrievacieho kola zoradili na rošte, som nečakal okamžité spustenie štartovacej procedúry a ešte som si kontroloval „budíky“. Jednoducho som zaspal štart a ocitol som sa na poslednom mieste. Postupne sa mi však podarilo stratu dobehnúť a napokon z toho bolo pekné druhé miesto v kategórii GT4.

LAMA RACING

V nedeľňajších druhých pretekoch série Porsche, ktoré končili sprievodný program pred štartom pretekov formuly jeden, už poučený Dubničan odštartoval správne a postaral sa o pekný súboj vo svojej kategórii. Dokonca predbehol aj dve silnejšie vozidlá kategórie GT3 a bojoval o víťazstvo v GT4. Výjazd bezpečnostného vozidla, tri kolá pred koncom pretekov, však jeho snahy ukončil a Mičko aj v druhých pretekoch obsadil znova druhé miesto. „Klamal by som, ak by som povedal, že som nechcel vyhrať. Pred odchodom do Bahrajnu som však vôbec na takýto výsledok nepomýšľal. Preto odchádzam domov spokojný a plný nádejí pred sezónou 2021. Myslím, že sezónu 2020 môžem z pohľadu mojich výkonov hodnotiť ako vydarenú. Ukázala, že moje rozhodnutie štartovať na okruhoch bolo správne. Pretekať v Bahrajne na rovnakej trati ako piloti F1 mi pripravilo úžasný zážitok. Chcem sa poďakovať všetkým, ktorí ma v tejto sezóne podporovali a pomáhali mi. Veľká vďaka vám, priatelia, bez vás by to bolo oveľa, oveľa ťažšie,“ vracal sa domov s pokorou, no nesmierne šťastný Braňo Mičko.

Zdroj: Ľuboš Kašický / Foto: Porsche

Pridaj komentár