LAMA RACING

LAMA RACING – Ďakujem Dobšiná a držím vám palce, odkazuje Mičko

Súťažný návrat Braňa Mička (z tímu LAMA RACING) na dobšinský kopec prekazila nešťastná udalosť, ktorá poznačila priebeh celého víkendu.

LAMA RACING

Približne sto pretekárov sa tento rok zišlo na štarte XXXVII. ročníka pretekov automobilov do vrchu na Dobšinskom kopci. Na štarte nechýbal ani pretekár tímu LAMA RACING, Braňo Mičko so svojim Mitsubishi Lancer EVO IX. „Dobšiná vždy patrila k vrcholom motoristickej sezóny na Slovensku. Vďaka veľkému obetavému prístupu usporiadateľov je jedným z najlepších automobilových podnikov na Slovensku a nepoznám pretekára, ktorý by sem neprišiel rád, ak čo len trochu môže,“ vraví už 38-ročný Dubničan, ktorý práve v Dobšinej oslávil svoje narodeniny.

Tento rok je asi pre všetkých trochu zvláštny,“ pokračuje Braňo. „Obdivujem usporiadateľov koľko energie vydali, aby sa tohtoročné preteky Majstrovstiev Európy na Slovensku vôbec konali. Nakoniec celé ich úsilie však vyšlo nazmar po predčasnom ukončení pretekov.“ Sobotňajší druhý meraný tréning totiž v polovici pretrhla nešťastná havária jedného z pretekárov, ktorý v rýchlej piatej zákrute prerazil zvodidlá a zachytil pritom traťového komisára. Napriek vážnym zraneniam a vďaka rýchlemu zásahu záchranárskych zložiek obaja, tak pretekár, ako aj traťový komisár, nešťastie prežili a sú mimo ohrozenia života. „Je to hrozná udalosť,“ vraví Braňo Mičko. „Boli sme sa pozrieť na mieste havárie a snažili sme sa pochopiť, čo sa vlastne stalo. Viacerí pretekári sme sa zhodli, že pretekár si pravdepodobne pomýlil zákrutu a vošiel do nej príliš rýchlo. V takej rýchlosti by nevydržali ani nové zvodidlá. Je vlastne zázrak, že to obaja prežili. To je tá dobrá správa a všetci im želáme skoré uzdravenie.

LAMA RACING

Tou horšou správou je, že preteky boli napokon zrušené. Rada športových komisárov preskúmala trať i miesto havárie, po čom následne rozhodla, že z bezpečnostných dôvodov nie je možné riskovať ďalšiu mimoriadnu udalosť. Po rozhodnutí o zrušení druhého meraného tréningu tak prišlo aj rozhodnutie o zrušení nedeľňajších pretekov.

Pre náš šport je to veľmi smutná správa,“ vraví rozhorčene Braňo Mičko. „Takéto nehody sa stávajú a sú súčasťou nášho športu. Škoda, že sa nenašlo riešenie, ako opraviť zvodidlá do nedeľňajších pretekov. Myslím si, že by usporiadateľom, ktorí dávajú do toho celé svoje srdce, mali viacej pomáhať iné kompetentné orgány v regióne. Veď práve takéto podujatie priťahuje pozornosť celej Európy na Slovensko a prináša podporu cestovného ruchu. Prečo to nefunguje aj opačne?“ Čas, ktorý Dubničan na trati dosiahol počas svojej jedinej víkendovej jazdy tak ani nie je dôležitý. „Ja som rád, že som mohol znova štartovať v Dobšinej a verím, že to nebolo naposledy. Ďakujem a držím palce všetkým usporiadateľom. Ďakujem a veľmi si vážim aj podporu svojich obchodných a reklamných partnerov. Bez nich by sme nedosiahli to, čo sa nám podarilo dosiahnuť a neboli by sme ani na štarte v Dobšinej.

Zdroj: Ľuboš Kašický / freefoto: motorsportmedia.sk

Pridaj komentár