Juraj Varga

Šieste miesto pre Juraja Vargu v prvej etape Rallye du Maroc 2021

Po včerajšom úvodnom Prológu čakala dnes na Slováka Juraja Vargu prvá etapa Rallye du Maroc 2021. Juraj ju zvládol výborne, keď dojazdil šiesty medzi štvorkolkami.

Juraj Varga

Marocká súťaž, ktorá pre Slováka Juraja Vargu a jeho quad Yamaha YFM 700R zároveň znamená vstupenku na Rally Dakar 2022, konečne naplno odštartovala, pričom hneď prvá etapa súťaže poriadne preverila pripravenosť všetkých súťažiacich. Jej dĺžka bola takmer štyristodvadsaťdva kilometrov, pričom v tomto počte bolo započítaných už aj dvestoosemdesiatosem meraných kilometrov. Povrch trate bol rôznorodý, pričom meraný úsek začínal osemdesiat kilometrov dlhým rýchlym presunom. Ten následne vystriedal tridsať kilometrov dlhý úsek pieskových dún v Chegaga Erg. Po ich zdolaní museli súťažiaci absolvovať trať, na ktorej sa striedal piesok a tvrdý podklad, ale aj záver meraného úseku, ktorý bol prevažne kamenistý a navyše poriadne kľukatý. Cieľ dnešného meraného úseku bol situovaný približne desať kilometrov od bivaku v Zagore, kde etapa aj štartovala.

Juraj Varga

Slovák Juraj Varga dnešnú prvú etapu Rallye du Maroc 2021 zvládol výborne a v cieli mu patrilo šieste miesto v skupine Quad. V prípade kategórie Rally 2, kde súťažia jazdci na quadoch spolu s motocyklistami Juraj skončil na tridsiatom druhom mieste spomedzi viac ako deväťdesiat štartujúcich.

Prvú etapu máme za sebou. Trať bola naozaj rôznorodá a konečne sme sa zviezli aj v pieskových dunách. Testovanie ktoré sme mali v Dubaji sa oplatilo, keďže som vďaka nemu ani raz nezaváhal. Podstatné pre mňa bolo sústrediť sa na road book, vybrať všetky waypointy a nenabrať žiadnu penalizáciu. Radšej som si každý waypoint skontroloval dvakrát, aj za cenu pomalšej jazdy. V podstate sa dalo ísť aj v stopách čo boli predo mnou, ale radšej som sa sústredil na vlastnú navigáciu a spoliehal sám na seba. Hlavne sa snažím pochopiť road book a postupne zvládnuť navigáciu a vyťažiť z toho čo možno najviac,“ zhodnotil dnešnú etapu Juraj Varga.

Juraj Varga

Zajtra čaká na účastníkov Rallye du Maroc 2021 tretia etapa, ktorej štart aj cieľ bude opäť v meste Zagora. Trať druhej etapy bude merať viac ako šesťsto kilometrov, pričom dĺžka meraného úseku bude mať necelých tristotridsaťpäť kilometrov. O tom, ako sa bude dariť jedinému slovenskému zástupcovi v skupine Quad, Jurajovi Vargovi vás samozrejme budeme opäť informovať.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Hoffer QuadRacingTeam

Pridaj komentár