Juraj Varga

Aj druhú etapu Rallye du Maroc 2021 dojazdil Juraj Varga na šiestom mieste

Jediný slovenský zástupca v skupine Quad na Rallye du Maroc 2021, Juraj Varga zvládol výborne aj druhú etapu podujatia. V cieli mu patrilo šieste miesto v skupine a tridsiate prvé v kategórii Rally2.

Juraj Varga

Dnešnú druhú etapu Rallye du Maroc 2021 označil jej oragnizátor za najkrásnejšiu, ale aj najvyrovnanejšiu. Dokonca sa o nej vyjadrili aj ako o zmenšenej špeciálke Dakaru 2022. V rámci nej všetkých súťažiacich čakal najskôr viac ako dvesto kilometrový prejazd a až následne prišiel štart do meraného úseku. V ňom skupinu Quad, v ktorej jazdí aj Slovák Juraj Varga čakali najvyššie pieskové duny v Maroku, pričom cestou naspäť do Zagory prechádzala trať cez nádhernú oblasť Chebbi Erg. Po prekonaní spomínaného meraného úseku, ktorý v prípade jazdcov na štvorkolkách, ale aj celej kategórie Rally2 merala necelých tristodvadsať kilometrov. Po jeho zdolaní ešte na súťažiacich čakal presun do bivaku v Zagore o dĺžke takmer šesťdesiattri kilometrov. Jednoznačne najväčšou výzvou tejto etapy bola navigácia a postupné zozbieranie siedmych waypointov. A práve túto časť Juraj Varga jazdiaci na Yamahe YFM 700R zvládol perfektne, keďže nenachytal v druhej etape žiadne trestné sekundy.

Juraj Varga

Dnes ma to naozaj bavilo. Trať bola super, kopa piesku, duny väčšie aj menšie, dunové polia, no proste super. Už aj navigácia mi ide lepšie a dáva zmysel, ale stále je to oproti špičke slabé. Našim cieľom stále je dôjsť až do cieľa, takže radšej pomalšie, ale na istotu. Ešte máme pred sebou tri dni a tie ešte budú poriadne dlhé,“ povedal po dojazde do cieľa spokojný Juraj Varga.

V rámci tretej etapy marockej súťaže, ktorá na súťažiacich čaká zajtra, musia súťažiaci zvládnuť trať o celkovej dĺžke takmer šesťstopäť kilometrov, ale aj meraný úsek dlhý viac ako tristoštyridsať kilometrov. Jej štart je situovaný opäť v meste Zagora a jej cieľ sa nachádza na rovnakom mieste. Zatiaľ čo dnešná etapa sa konala severovýchodne od mesta, zajtrajšia sa bude konať južne od mesta.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Hoffer QuadRacingTeam

Pridaj komentár