Juraj Varga

V tretej etape Rallye du Maroc 2021 potrápila Slováka Juraja Vargu navigácia

Včerajší a predvčerajší piesok v tretej etape Rallye du Maroc 2021 vystriedali kamene, nádherná príroda, ale aj nesmierne ťažká navigácia. A práve v nej dnes zaváhal Slovák Juraj Varga.

Juraj Varga

Organizátor Rallye du Maroc 2021 už pred štartom dnešnej tretej etapy avizoval, že práve táto etapa bude navigačne veľmi zložitá. Trať v nej smerovala južne od bivaku umiestneného v meste Zagora, pričom jej povrch bol prevažne kamenistý. Čo sa týka vzdialeností všetkých účastníkov čakal najskôr viac ako sedemdesiatpäť kilometrov dlhý prejazd ku štartu meraného úseku. Po ňom nasledoval takmer tristoštyridsaťdva kilometrov dlhý meraný úsek v rámci neho súťažiaci museli načítať aj sedem waypointov. Po meranom úseku nasledoval viac ako stoosemdesiatsedem kilometrov dlhý prejazd do bivaku Zagora. A práve načítanie prvého waypointu dnes narobilo Jurajovi vážny problém. Po chvíli blúdenia ho síce našiel, žiaľ v tom momente bol už v priebežnom poradí kategórie Rally2 na osemdesiatom druhom mieste priebežného poradia. Po tomto momente už všetko viac menej fungovalo ako malo a Juraj Varga dojazdil nakoniec tretiu etapu Rallye du Maroc 2021 na šiestom mieste v skupine Quad a na štyridsiatom šiestom v kategórii Rally2.

Juraj Varga

V dnešnej etape sme štartovali po tridsiatich sekundách a strašne sa prášilo. Po približne po tridsiatich piatich, štyridsiatich kilometroch išli traja jazdci predo mnou. V momente ako som ich chcel obehnúť som si v tom prachu nekontroloval road book. Obehol som ich a v diaľke som videl ešte jedného, tak som si povedal ešte dám toho a potom si skontrolujem kde som a z toho dôvodu som si zašiel nejakých dvadsať kilometrov tam a zase späť. Takže som stratil nejakých štyridsať kilometrov navyše, čo bolo úplne zle. Samozrejme ma to stálo čas aj umiestnenie a zase predbiehačky v tom prachu. Keď som ich všetkých popredbiehal, myslím, že na nejakom dvestodvadsiatom kilometri, pred neutralizáciou a tankovacou zónou. Potom som ešte asi dva kilometre pred cieľom zase odbočil zle a pustil ich všetkých pred seba. Dnes bol taký trochu horší deň, ale podstatné je, že sme v cieli a v bivaku,“ vysvetlil problémy na trati Juraj Varga.

Juraj Varga

V priebehu zajtrajšej štvrtej etapy Rallye du Maroc zamieri ako v druhej etape severovýchodným smerom od mesta Zagora. Trať bude mať celkovú dĺžku päťstotridsať kilometrov, v ktorých už je započítaných aj tristotridsaťsedem a pol kilometra meraných. Ako sa v tejto, predposlednej etape Rallye du Maroc 2021, bude dariť Slovákovi Jurajovi Vargovi vás budeme opäť informovať.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Hoffer QuadRacingTeam

Pridaj komentár