Juraj Varga

Slovák Juraj Varga vybojoval vstupenku na Rally Dakar 2022

Posledná etapa Rallye du Maroc 2021 je za nami. Juraj Varga v nej dojazdil na piatom mieste medzi Quadmi, pričom zároveň s dojazdom do cieľa získal vstupenku na Rally Dakar 2022.

Juraj Varga

Pre Juraja ako dakarského nováčika bolo absolvovanie Rallye du Maroc 2021 absolútnou nevyhnutnosťou, keďže práve táto súťaž v Maroku bola pre nováčikov vyhlásená ako kvalifikačná. Všetko sa napokon, po dobrom výkone, ktorý predviedol podarilo a Juraj dokončil aj poslednú etapu marockej súťaže. Navyše si pripísal na svoje konto aj ďalšie štvrté miesto medzi Quadmi a v absolútnom poradí kategórie Rally 2 dojazdil na dvadsiatom ôsmom mieste.

Juraj Varga

„Poslednú etapu som si užil naplno, aj navigovanie, aj jazdenie. Navigovanie už išlo v pohode aj v rýchlosti. Myslím, že už sa to začalo podobať tomu, ako by to malo vyzerať. Je to už iba o najazdení množstva kilometrov. Som rád, že Rallye du Maroc 2021 sme zvládli a kvalifikovali sa na Rally Dakar 2022. Tento cieľ bol prvoradý a to sa mi podarilo aj splniť a navyše sa mi podarilo dojazdiť na štvrtom mieste absolútneho poradia medzi Quadmi. Chcem poďakovať mojim mechanikom, Radovanovi Schneiderovi a Honzovi Zderčikovi. Odviedli výbornú prácu, čo sa samozrejme odrazilo aj na tom, že sme počas celej súťaže nemali ani jeden technický problém,“ zhodnotil nielen dnešnú etapu, ale aj celú súťaž Juraj Varga.

Juraj nám porozprával ako prežíval dnešnú poslednú etapu Rallye du Maroc 2021. Poďme sa spoločne teraz pozrieť na to, čo ho na nej čakalo. Ak sa pozrieme na mapu súťaže posledná etapa sa konala juhozápadne od mesta Zagora, obdobne ako prvá etapa. Napriek faktu, že toto bola posledná etapa, určite nebola ľahká. Štart, aj cieľ tejto etapy bol situovaný v rovnakých bodoch ako v prvej etape. Na trati súťažiacich čakala nádielka tridsiatich kilometrov pieskových dún Erg Chagara. Pieskové duny následne vystriedala trať, ktorej podklad bol rôznorodý a dojazd do cieľa tvoril zase kamenistý povrch.

Juraj Varga

Ako sme už spomínali, Jurajovi Vargovi sa podarilo pokoriť Rallye du Maroc 2021 a teraz mu už nič nestojí v ceste na vysnívanú Rally Dakar 2022, ktorej štart je naplánovaný o dlhých osemdesiat dní. Počas nich určite Juraj zaháľať nebude, keďže príprava na najznámejšiu, ale aj najťažšiu rally sveta je v plnom prúde. O tom, ako sa Jurajovi Vargovi bude na Rally Dakar 2022 dariť vás opäť budeme priebežne informovať.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Hoffer QuadRacingTeam

Pridaj komentár