Ofroadsport.cz

Aj druhá časť prvej etapy dopadla pre Mareka Sýkoru dobre

Ako sme vás už včera informovali, po včerajšom Prológu označenom ako 1A, pokračovala dnes úvodná etapa Rally Dakar 2022 druhou časťou pod označením 1B.

Ofroadsport.cz

Počas druhého súťažného dňa na všetkých účastníkov čakala trať o dĺžke viac ako päťsto kilometrov, ale aj tristotridsaťtri kilometrov dlhý meraný úsek. V ňom sa darilo aj posádke reprezentujúcej Ofroadsport.cz Team, českému jazdcovi Miroslavovi Zapletalovi a slovenskému spolujazdcovi Marekovi Sýkorovi. Spoločne vozidlo Ford F150 EVO doviezli do cieľa etapy na dvadsiatom šiestom mieste absolútneho poradia kategórie Car. V konečnom poradí im nakoniec patrí dvadsiata piata priečka.

Dakar 2022

Dnešná etapa štartovala na pieskovom podklade, ten následne vystriedali menšie duny, ale aj menšie, či väčšie prevýšenia. Po asi sto kilometroch sa povrch zmenil na také pieskovo-soľné platne a pred neutralizáciou zase organizátor zaradil trialovú časť, kde sa nám podarilo urobiť jeden defekt. Po neutralizácii zase trať pokračovala pieskovým podkladom a strmými zrázmi. Posledné čo bolo v tejto etape trochu problém, bol jeden schovaný waypoint, ktorý sme hľadali asi pätnásť minút. Inak všetko klapalo ako malo, nechytili sme žiadnu penalizáciu a to je super,“ opísal Marek Sýkora druhú časť prvej etapy.

Ofroadsport.cz

Ako bude Rally Dakar 2022 pokračovať zajtra, to sa dozvieme asi až niekedy v noci. Organizátor totiž ohlásil zrušenie maratónskej etapy s cieľom v Al Artawiyah, ktorý je po prívalových dažďoch vytopený. Je možné, že súťažiaci budú pokračovať rovno do ďalšieho bivaku v Al Quasumah. Samozrejme my vás budeme informovať aj naďalej.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Offroadsport.cz, dakar.com

Pridaj komentár