Slovak National Hillclimb Team bodoval aj v Bosne

Preteky automobilov do vrchu v bosnianskom Cazine figurujú po minuloročnom debute aj v tohtoročnom kalendári Slovenskej asociácie motoristického športu. Na ich štart sa postavila aj dvojica bratislavských jazdcov.

Slovak National Hillclimb Team

Peter Ambrúz a Sergej Škarpíšek reprezentovali v Cazine Slovensko. Kopec dlhý štyritisícsto metrov ich privítal zamračenou oblohou, z ktorej sa už v piatok popoludní začali valiť prívaly vody. Dážď kropil tunajšiu trať ešte aj počas sobotného prvého tréningu, v tom druhom už vykuklo slniečko, pod ktorého lúčmi trať veľmi rýchle uschla. V nedeľu si zase počasie vybralo opačné garde a pršať začalo až v druhej súťažnej jazde. Napriek tomu sa jazdci Slovak National Hillclimb Teamu s vrtochmi počasia vysporiadali veľmi dobre.

Peter Ambrúz s vozidlom Vauxhal Vectra ST dosiahol nielen na víťazstvo vo svojej triede E1-2000, ale aj na druhé miesto absolútneho poradia v rámci slovenských pretekov. Navyše sa mu podarilo vybojovať v rámci Zóny strednej Európy v divízii 3 štvrté miesto absolútne, ale aj piate v kategórii 1 a siedme absolútneho poradia bez rozdielu tried v rámci celých pretekov.

Slovak National Hillclimb Team

Sergej Škarpíšek v Cazine opäť štartoval na vozidle Opel Calibra 16V. Po havárii, ktorú prežil na Jankovom vŕšku bol jeho cieľ jednoduchý. Dojazdiť po oba dva dni až do cieľa, čo sa mu nakoniec aj podarilo.

„Preteky v Cazine sa mi napriek faktu, že sú dosť ďaleko od domova naozaj páčia. V tomto roku sa mi podarilo vylepšiť môj čas z minulého roku, keď som tu štartoval prvýkrát, o sekundu, čo beriem ako výborný výsledok. Navyše moje umiestnenia, spomedzi viac ako sto pretekárov, ma potešili. Zaujímavosťou pretekov bola jazda jedného z Chorvátskych pretekárov, ktorý cieľovú fotobunku preťal na streche, s kolesami obrátenými k oblohe. Napriek tomu bol klasifikovaný na jedenástom mieste absolútneho poradia. Takúto situáciu som na pretekoch ešte nezažil. Som rád, že aj Sergej zvládol všetky jazdy bez problémov, aj keď s Calibrou sa ešte musí naučiť jazdiť,“ opísal preteky v Cazine Peter Ambrúz.

Slovak National Hillclimb Team

S jazdcami Slovak National Hillclimb Teamu sa v tohtoročnej sezóne ešte budeme mať možnosť na pretekoch stretnúť. Stane sa tak už začiatkom mesiaca september na pretekoch PAV Stabo Ostrá Lúka pri Zvolene.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jakub Rovný

Pridaj komentár