L Racing

Béreš a L Racing víťazne na vranovskom rallyšprinte

Uplynulá sezóna MSR v rally nedopadla nijako ideálne. Nepozná víťazov, pozná najmä porazených. To, čo sa nedá viac zmeniť, treba zahodiť za hlavu a sústrediť sa na ďalšie podujatia a svetlejšiu budúcnosť. To isté sa dá povedať aj o sezóne tímu L Racing v najsilnejšej triede 11 a ich populárnom zástupcovi Jožkovi Bérešovi ml. Ten si minulý víkend napravil chuť víťazstvom na Rallyšprinte Vranov nad Topľou.

Jozef Béreš ml.

Suverénne víťazstvo na mokrej trati malo opäť aj svoju „chybičku krásy“: drobné problémy s elektronikou ho síce nepripravili o víťazstvo, no stáli ho 20 sekúnd. Na Mini John Cooper Works WRC so spolujazdcom Zoltánom Répásom porazili konkurenciu s náskokom vyše 14 sekúnd. To všetko na upršanej trati Herľany-Banské a späť.

Jozef Béreš ml.: „Išli sme tam s tým, že o nič nejde a chceme sa hlavne zabaviť. Počasie bolo od rána sychravé a dážď sa spustil rovno pred štartom. Voľba mokrých pneumatík tak bola jasná. Herľanská trať je odjakživa mojou najobľúbenejšou. Prvá skúška dopadla výborne a veľmi sme si ju užili. Na tej druhej sme mali menšie problémy s elektronikou, no napriek strate 20 sekúnd sme súťaž vyhrali. Uvidíme, s čím pôjdeme na Auto Show Slovakia Ring, no ak s Mini, tak auto po podujatí rozoberieme a zrepasujeme. Čo sa týka kontroverzného konca rally sezóny – nerád sa k takýmto veciam vyjadrujem. Mne osobne nikdy ani len nenapadlo podávať protesty, keďže si myslím, že rally sa má vyhrávať na trati a nie za zeleným stolom. Tak či onak, je to nešťastné riešenie pre všetkých zúčastnených. U nás – v garážach L Racing zatiaľ intenzívne pracujeme na autách. Dokončujeme kopcové Subaru a tento týždeň by sme ho už mohli naštartovať.“

L Racing

Najbližšie sa L Racing s Jozefom Bérešom ml. predstavia na novembrovej Auto Show Slovakia Ring.

Zdroj: Martin Trenkler/RPM / Foto: Szabosi/autosportfoto.sk

Pridaj komentár