Igor Drotár

Igor Drotár pred veľkým Ecce Homo

Jedny z najstarších automobilových pretekov Ecce Homo štartujú už tento víkend v českom Šternberku. Na ich štart sa postaví aj prešovský matador Igor Drotár so špeciálom Škoda Fabia DTRi.

Igor Drotár

Trať v Šternberku patrí dĺžkou 7800 metrov medzi najdlhšie v kalendári a svojou atmosférou medzi najkrajšie podujatia sezóny. Napokon, okrem slovenských a českých majstrovstiev pretekov automobilov do vrchu sa tu ukáže aj európska špička: Ecce Homo je súčasťou Majstrovstiev Európy, ktoré sa tradične v júli ukážu aj u nás v Dobšinej.

Prešovčan Igor Drotár pozná Šternberk dobre, zoznámiť ho však musí aj so stále novou Škodou Fabia DTRi. Tá síce ukazuje od začiatku sezóny svoj potenciál, no zatiaľ ani raz v plnej kráse; neustále problémy, predovšetkým s riadiacou jednotkou, sa tím Profiko snaží odstrániť. Ecce Homo tak bude dôležitým bodom Drotárovej sezóny. Získané body by ho mohli vrátiť späť do hry o majstrovský titul.

Igor Drotár: „Trať Ecce Homo v Šternberku poznám z predošlých ročníkov. Každý rok sa tu stretáva silná konkurencia a európska špička. Je mi cťou súperiť s výnimočnými pretekármi a pevne dúfam, že postupne odstránime detské choroby, ktoré stále trápia našu Škodu Fabia DTRi. Teším sa však na výzvy týchto veľkých európskych pretekov, ako aj na atmosféru, ktorú krásne mestečko a tisíce fanúšikov vytvárajú rok čo rok.“

Igor Drotár

Po zoznamovacích tréningoch túto sobotu nasleduje v nedeľu dvoje pretekov, ktoré rozhodnú o víťazoch aj porazených.

Zdroj: Martin Trenkler/RPM / Foto: Szabosi/autosportfoto.sk

Pridaj komentár