Slovenský kopcový tím

Slovenský kopcový tím na domácu Európu

Týždňové voľno, sprevádzané množstvom roboty po náročnej príprave podujatia na Pezinskej Babe a opäť sťahovanie na ďalšie preteky. Aj taký je život v Slovak National Hill Climb Teame.

Slovenský kopcový tím

Slovak National Hill Climb Team čakajú počas nadchádzajúceho víkendu preteky v Dobšinej. Na podujatie, ktoré je zaradené do seriálu Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu a samozrejme aj do slovenského šampionátu, privíta na šesťtisícosemstodesať metrov dlhej trati viac ako stovku pretekárov z mnohých európskych krajín. Medzi nimi sa predstaví aj šestica jazdcov slovenského národného kopcového tímu.

Slovenský kopcový tím

„Ideme na Dobšinský kopec v rovnakom zložení v akom sme sa divákom predstavili na domácej Pezinskej Babe, čiže s formulami sa v našom tíme predstavia Ďodi Béreš na Tatuus Renault 2000 a Miro Čiliak na historickom Metalexe MTX 1-06. V plechových autách to bude Peter Florek na Mitsubishi Lancer EVO IX, Peter Kacvinský na Renaulte Clio Sport, Sergej Škarpíšek na vozidle Opel Vectra a ja už stabilne odštartujem na osvedčenom Vauxhalle Vectra ST. Verím, že v Dobšinej sa nám podarí všetkým dojazdiť až do cieľa a urobiť aj nejaký dobrý výsledok,“ vysvetlil Peter Ambrúz, manažér Slovak National Hill Climb Teamu.

Slovenský kopcový tím

Dobšinský kopec 2016 štartuje v dňoch 16. – 17.7.2016, čiže už počas nadchádzajúceho víkendu v Dobšinej. Okrem dvojice sobotňajších tréningových jázd sa všetci účastníci predstavia divákom aj v nedeľných dvoch súťažných jazdách, ktoré rozhodnú o tom, kto si z Dobšinej odvezie pohár pre víťaza a kto nie.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár