XIQIO Racing

XIQIO Racing štartuje v Dobšinej trojtýždňový maratón

Tri po sebe nasledujúce víkendy budú mať možnosť priaznivci motoristického športu sledovať Tomáša „Srnku“ Ondreja a Škodu Fabia WRC XIQIO Racing Teamu priamo v akcii. Tento maratón odštartuje Dobšinský kopec 2016.

XIQIO Racing

„Je pravda, že náš XIQIO Racing, ale hlavne Tomáša a Škodu Fabia WRC čakajú tri po sebe nasledujúce víkendy, počas ktorých sa nezastavíme. Tento maratón odštartuje podujatie zaradené do seriálu pretekov automobilov do vrchu, Dobšinský kopec, potom nasleduje Rallye Tatry a počas posledného júlového víkendu sa Tomáš opäť postaví na štart pretekov automobilov do vrchu na Jankovom vršku. V rámci oboch spomínaných kopcových pretekov bude Tomáš bojovať o body hlavne v skupine A, ale aj triede A nad dva litre, kde mu v priebežnom hodnotení patrí doteraz dvesto bodov. Zaujímavé je aj absolútne poradie, kde Tomáš figuruje na piatom mieste, pričom jeho strata na tretie miesto je iba jedenásť bodov. Verím tomu, že nielen na pretekoch v Dobšinej sa Tomášovi bude dariť,“ povedal Marián Mičák, manažér XIQIO Racing Teamu.

XIQIO Racing

Dobšinský kopec 2016 odštartuje ako jediné slovenské podujatie zaradené do seriálu Majstrovstiev Európy pretekov automobilov do vrchu už počas nadchádzajúceho víkendu, čiže v dňoch 16. – 17.7.2016, pričom organizátor pre všetkých štartujúcich prichystal na sobotu dvojicu tréningových jázd a na nedeľu dvojicu súťažných, ktoré rozhodnú o konečnom poradí podujatia.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár