Sting Motorsport

Sting Motorsport s piatym miestom absolútneho poradia v Kopřivnici

Nielen nové skúsenosti s vozidlom Hyundai i20 R5, ale aj výborný výsledok v podobe piateho miesta absolútneho poradia si odviezol Sting Motorsport z podujatia MRC Kopřivnice 2020.

Sting Motorsport

Richard a Róbert Čechovci sa v rámci podujatia Mini Rallycup v Kopřivnici predstavili premiérovo s vozidlom Hyundai i20 R5 v rámci Voľného poháru. Už pred štartom prvej rýchlostnej skúšky avizoval jazdec Richard Čech, že Hyundai i20 R5 ho nadmieru oslovil.

To auto je úplne iné ako bol Ford Fiesta R5 s ktorým sme až doteraz jazdili. Fiesta bola taká viacej „rozevlátá“, Hyndai je podstatne presnejší na riadenie, podvozok je podstatne čitateľnejší, no a motor pracuje lepšie v celej škále otáčok. Vždy som chcel vyskúšať Hyundai, včera sme mali krátky test a dnes ostrú súťaž. Som rád, že sa mi ten sen splnil. Asi som sa zamiloval,“ povedal vysmiaty Richard Čech.

Sting Motorsport

V pláne podujatia MRC Kopřivnice 2020 bolo absolvovať šesticu rýchlostných skúšok. Tie boli rozdelené do troch samostatných sekcií, pričom v každej z nich absolvovali súťažiaci dve rýchlostné skúšky. Tento formát, ale aj náročnosť rýchlostných skúšok navyše dovoľoval vyskúšať si v každej sekcii iné nastavenie. Rišo s Robom už od začiatku dokazovali, že im nové auto perfektne sadlo. V konkurencii, ktorá sa tu zišla naozaj veľmi silná, dosahovali na jednotlivých meraných úsekoch výborné časy, ktoré v cieli znamenali piate miesto absolútneho poradia.

Bol to super test pred štartom majstrovskej sezóny. Všetko klapalo tak ako malo, darilo sa nám vyskúšať viacero nastavení, ale aj robiť dobré časy a neustále zrýchľovať. Tak ako som povedal na začiatku, splnil sa mi sen a som naozaj veľmi spokojný. Už sa neviem dočkať štartu Salgo Rally, ktorá sa bude konať ako prvé kolo tohtoročných Majstrovstiev Slovenska v rally 2020. Samozrejme moja vďaka patrí nielen otcovi ako manažérovi Sting Motorsport, ale hlavne partnerom tímu bez ktorých by splniť tento sen nešlo,“ doplnil po súťaži Rišo Čech.

Sting Motorsport

Sting Motorsport po výbornom výkone v Kopřivnici teraz čaká štart na Rally Bohemia 2020. Viac informácií o tom, kto a kedy sa na tomto podujatí vo farbách Sting Motorsport zúčastní sa dozviete z ďalšej správy.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Jozef Pisch

Pridaj komentár