Miroslav Zapletal

Sýkora a Zapletal zvládli aj predposlednú etapu Rally Dakar 2021

Máme za sebou predposlednú etapu Rally Dakar 2021. Tá smerovala z bivaku Al Ula do Yanbu a úspešne ju absolvovala aj posádka Offroadsport.cz Teamu.

Miroslav Zapletal

Táto predposledná etapa mala pôvodne merať celkovo 598 kilometrov. Po rozhodnutí organizátora však meral „iba“ 466 kilometrov. Dôvod bol jednoduchý, podmáčané cesty pred cieľom etapy. Napriek všetkým týmto „nepríjemnostiam“ absolvovala v podstate bez problémov aj česko-slovenská posádka Offroadsport.cz Teamu, Miroslav Zapletal a Marek Sýkora.

Dnešná etapa bola v podstate bez problémov. Všetko fungovalo a okrem jedné defektu sme ju absolvovali bez problémov. Potešili nás pieskové duny, ktoré sme si poriadne užili. Štartovali sme zase ako „mimo súťažná“ posádka až zo šesťdesiateho šiesteho miesta a zase sme sa museli prebíjať dopredu cez pomalších súťažiacich. Dnes neviem, či bol nejaký nízky tlak, alebo čo, ale dnes sa prach držal tesne nad traťou a naozaj nebolo v niektorých momentoch nič vidieť, čiže bolo to veľmi zaujímavé, ale aj dosť nebezpečné. Čo sa trate týka, bola veľmi zaujímavá, riečiská voľné plochy, ale aj duny, ktoré neviem kde organizátor „vyrobil“, boli totiž neskutočne veľké, ale bola to naozaj paráda a nám sa to neskutočne páčilo. Tie duny boli asi v rozsahu šesťdesiat kilometrov. Pred cieľom nasledovalo veľmi úzke riečisko, takže všetko parádne,“ opísal etapu Marek Sýkora.

Miroslav Zapletal

Zajtra čaká na súťažiacich Rally Dakar 2021 posledná etapa smerujúca z Yanbu do Jeddahu, kde na všetkých súťažiacich zároveň čaká aj cieľová rampa. Celková dĺžka etapy bude mať 447 kilometrov vrátane 200 meraných kilometrov.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: offroadsport.cz, Mila Janacek, dakar.com

Pridaj komentár