Offroadsport.cz

Offroadsport.cz, Miro Zapletal a Marek Sýkora poskočili do prvej desiatky

Sedemnásta priečka v triede FIA T 1.1. 4×4 v dnešnej, šiestej etape Rally Dakar 2022, posunula posádku Miro Zapletal – Marek Sýkora jazdiacu na vozidle Ford F150 EVO na desiate miesto v triede.

Offroadsport.cz

Šiesta etapa najťažšej rally súťaže na svete uzavrela prvú polovicu Rally Dakar 2022. Jej trať sa konala západne od hlavného mesta Riyádh, pričom súťažiaci v rámci nej absolvovali aj tristoštyridsaťpäť kilometrov dlhý meraný úsek. Ako sme už v úvode spomínali Mirovi s Marekom patrí v priebežnom poradí v triede FIA T 1.1. 4×4 desiate miesto, pričom ich strata presne po polovici tohtoročného Dakaru na vedúcu posádku, ktorou je dvojica Nasser Al-Attyiah – Matthieu Baumel, jazdiacej na továrenskej Toyote činí 3 hodiny 43 minút a 36 sekúnd. V absolútnom poradí medzi všetkými automobilmi bez rozdielu triedy sa po dnešnej etape posunuli už na dvadsiate prvé miesto.

Offroadsport.cz

„Dnes to bolo absolútne bez problémov, bez defektov, technických porúch, no proste úplne super. Terén bol dobrý, na trati sme mali rozsiahle pláne, kamene, pieskové cesty. Trať sa neskoršie presunula do menších, nenáročných dún, v rámci ktorých boli aj dva väčšie výjazdy, ale žiadny extrém. Celá meraní časť bola veľmi rýchla, pričom ju neustále križovalo neskutočné množstvo ciest, čiže navigácia bola hlavne na začiatku poriadne zložitá, čo mňa osobne veľmi baví. Polovica Dakaru je za nami, a tešíme sa na zajtrajší voľný deň,“ opísal dnešnú etapu Marek Sýkora.

Offroadsport.cz

Ako už aj Marek spomínal, zajtra majú všetci súťažiaci na Rally Dakar 2022 voľný deň. To znamená, že môžu oddychovať, prípadne bez náhlenia urobiť väčší, či menší servis na svojich vozidlách, alebo jednoducho vybrať sa na obhliadku hlavného mesta Saudskej Arábie Riyádhu.

Zdroj: Miro Majláth / Foto: Offroadsport.cz, dakar.com

Pridaj komentár